Radio Expert
search

Saznajte više o načinu rangiranja na našem sajtu i listi Top 10! Poboljšajte svoju poziciju na sajtu.

Delite vašu radio stanicu na: Facebook, Viber, Twitter, G+, vašem sajtu itd.

Linkovi prema našem portalu

Ukoliko želite da povećate slušanost Vaše radio stanice, linkujte Vašu radio stanicu na našem portalu, a NE našu početnu stranu.

Prednosti deljenja Vaše radio stanice na našem portalu:

▶ Svako slušanje vaše radio stanice na našem portalu ili iz naših apliakcija podiže vama rejting slušanosti. Samim time Vaša radio stanica ide ka vrhu slušanosti u svim oblastima portala i mobilnih aplikacija. Tako je veća šansa da korisnici od mnogobrojnih stanica slušaju baš Vašu radio stanicu.

▶ Najslušanije radio stanice su posebno istaknute u posebnoj kategoriji "Top 10".

▶ Svaki ulaz sa Facebooka, Vibera, Twittera, G+ ili vašeg zvaničnog sajta na stranicu vaše radio stanicu na našem portalu se broji! 10 radio stanica sa najviše ulaza su prikazane na naslovnoj strani našeg portala kao "Preporučene radio stanice" takođe su posebno izdvojene u okviru naših mobilnih aplikacija. Broje se ulazi sa svih web sajtova i socijalnih mreža, u brojanje nisu uključeni pretraživači (Google, Bing, itd.)

▶ Radio stanice koje imaju više od 100 ulaza za 7 dana (sa drugih web sajtova i socijalih mreža) su posebno istaknute na našem web sajtu crvenim okvirom, a u mobilnim aplikacijama drugačijom bojom od ostalih stanica i u nastavku imena sa dve zvezdice (★★).

Rangiranje radio stanica

Portal rangira radio stanice po slušanosti. Rangiranje po slušanosti se odnosi na sve delove portala (osim početne strane). Identičan sistem rangiranja je primenjen i na naše mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje (iPhone, iPad i Pod). Rangiranje na portalu je sa kašnjenjem od 5 do 15 minuta, a u aplikacijama se rangiranje menja 2 do 3 puta dnevno. Imajte u vidu da se baza sa izmenama liste radio stanica preuzima (u aplikacijama) jednom u 3 dana. U obzir se uzima slušanost u prethodnih 7 dana, kako bi sve stanice imale jednak tretman.

Automatsko uklanjanje radio stanica

Nekoliko puta u toku dana, proveravamo dostupnost svake radio stanice. Radio stanice, koje su u kontinuitetu nedostupne duže od 3 dana, se automatski (privremeno) uklanjaju sa našeg portala i naših mobilnih (Android i iOS) aplikacija. Kada radio stanica postane dostupna, strim proradi, ponovo se prikazuje na našem portalu i mobilnim aplikacijama.

Podržani codec za stream

Naše aplikacije, kao i player-i u okviru našeg portala, podržavaju 3 različita codec-a, sa svim njihovim pod varijantama. Podržani codeci su MPEG, AAC i AACP (aac+). Za slušanje radio stanica na portalu, iz svih poznatijih browsera, nije potrebno da Flash bude instaliran, ovo jedino ne važi za Internet Explorer.